Nieuwe baan: Door mijn proeftijd als TAM3 min

100 dagen
VMware

dag51Afgelopen maand ben ik gestart bij een nieuwe werkgever. Wie mij al wat langer kent, kan waarschijnlijk al gokken waar ik nu werk. Inderdaad, VMware. Door het plaatje was het waarschijnlijk ook niet al te lastig om te gokken, ook als je me niet kent.

Nu, een maand verder, kan de champagne open: Ik ben door mijn proeftijd!

Ik heb ondertussen al diverse werkgevers gehad. Ik ben vast in dienst geweest bij een overheidsorganisatie. Daarnaast heb ik voor detacheringssorganisaties diverse opdrachten gedaan bij commerciële bedrijven en onderdelen van de overheid. Ook heb ik bij bij een system integrator projecten gedaan, waarbij ik technisch verantwoordelijk was voor het vervangen van server- en werkplekinfrastructuren.

De stap naar VMware

De stap naar VMware is op zich een relatief logische stap. Ik werk met en implementeer al sinds 2005 VMware-oplossingen. Ik heb sinds 2009 de vExpert status en blog samen met vrienden en collega’s voor VMGuru, een blog over (VMware) virtualisatie.

De laatste jaren heb ik een aantal leuke VMware projecten gedaan. Toen er een functie beschikbaar kwam, heb ik niet heel lang nagedacht om te reageren. Waar kun je nu meer met VMware producten doen dan bij VMware zelf? En gelukkig ben ik het geworden!

Ik begreep nog niet zo heel veel van wat er van mij verwacht werd, maar gelukkig wordt het steeds duidelijker. VMware heeft namelijk een zeer goed opleidingsplan en inwerkschema.

Een Technical Account Manager (TAM) is onderdeel van de Professional Service Organisatie (PSO) van VMware. De TAM zorgt voor een dienst met de voor de hand liggende naam Technical Account Manager Services. Deze dienst kan onderdeel zijn van een grotere licentie-overeenkomst (Enterprise Level Agreement of ELA) of als aparte dienst.

Een TAM levert allerlei diensten en ondersteuning. Een paar voorbeelden:

  • Trusted Advisor voor nieuwe IT projecten en Services bij de klant;
  • Informeert klanten over nieuwe en huidige producten;
  • Monitor support calls;
  • Organiseert overleggen tussen klant en VMware Executives, VP’s etc;

Doordat ik ondertussen al meer dan twintig jaar in het IT-vak zit, lijkt het me ontzettend leuk om de link te zijn tussen klant enerzijds en VMware anderzijds.

Zoals ik eerder al zei is het een onderdeel van de supportorganisatie en niet van de salesorganisatie. Met andere woorden: Bij mij gaat het (voornamelijk) over producten die al gekocht zijn en hoe die bijvoorbeeld ingezet kunnen worden als ze nog niet in gebruik zijn.

vExpert

Ik ben sinds 2009 vExpert. Maar wat houdt dat nu in?

Van de vExpert community site:

The VMware vExpert program is VMware’s global evangelist and advocacy program. The program is designed to put VMware’s marketing resources towards your advocacy efforts. Promotion of your articles, exposure at our global events, co-op advertising, traffic analysis, and early access to beta programs and VMware’s roadmap. The awards are for individuals, not companies, and last for one year. Employees of both customers and partners can receive the awards. In the application, we consider various community activities from the previous year as well as the current year’s (only for 2nd half applications) activities in determining who gets awards. We look to see that not only were you active but are still active in the path you chose to apply for.

VMGuru

Ik blog sinds het begin van VMGuru. Ik schrijf over allerlei zaken die te maken hebben virtualisatie in het algemeen en VMware in het bijzonder. VMGuru is ontstaan in 2008, toen Erik Scholten op het idee kwam om informatie over virtualisatie in blogformat op internet te zetten, als een soort collectief geheugen. Ondertussen zijn we overgeschakeld van het Nederlands naar het Engels als primaire taal. We hebben ondertussen meer dan 25.000 bezoekers per maand.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over wat ik doe als Technical Account Manager?

Kijk ook eens op de VMware pagina over Technical Account Managers.

0 0 vote
Artikelbeoordeling

Anne Jan Elsinga

vExpert 2009-2017, Virtualization Consultant, loves to cook, salsa, latin, ballroom dancing. Daarnaast helemaal gek van domotica, smart homes en comfort.

Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments